Nieuws

Maandmail - april

Waarde Leden,

 

Nu uw geliefde Bestuursleden reeds voor het eerst verbrand zijn tijdens onze zonnige vakantie in het idyllische stadje Tours, is het weer hoog tijd om terug te blikken op de afgelopen maand. U hebt wellicht al veel meegekregen van het doen en laten van Forestus in het algemeen, en het Bestuur in het bijzonder tijdens de Instagram takeovers. Hier heeft het Bestuur getracht om de Leden een inzicht te geven in de gemiddelde week van een Bestuurslid bij ons prachtige Dispuut. 

De maand ving aan met een flinke sneeuwbui en de SpoCie-activiteit. De Commissie heeft de teams tegen elkaar laten strijden om de immuniteitsprijs, waarna werd afgesloten met het befaamde kampvuur. De dag erna zijn we afgereisd naar onze hoofdstad om de geplastineerde lichamen in BODY WORLDS te bewonderen met de C.M.O. 

Lidmaatschap binnen een Orde is een mooie manier om een gedeelde interesse te kunnen verrijken met elkaar. Dit is ook weer duidelijk geworden tijdens de Ordeborrel, waar P.C. Basterds en O.L.A. i.j.s.  iedereen zeker hebben geënthousiasmeerd. 

Mocht u momenteel in de gelegenheid zijn om een blik te kunnen werpen op uw boekenkast en ziet u hier uw eigen Codex staan, dan bent u onderdeel van een uitzonderlijk soort binnen Forestus. De Voorjaarscantus heeft namelijk gezorgd dat velen naast diens stem, ook hun Codex verloren zijn. Knoop in de auricelen voor de volgende Cantus; gesloten Codices mogen niet gestolen, noch gebrast worden!

De zoektocht naar kandidaten voor het 42e bestuur is dan ook eindelijk tot zijn einde gekomen. Het was leuk om te zien dat zoveel Oud-bestuursleden aanwezig waren op de Oud-besturendansborrel om met elkaar te borrelen en andere Leden te enthousiasmeren voor een bestuursjaar door de memorabele verhalen uit hun eigen bestuursjaar.

Bij Holle Bolle Gijs hebben we onder het genot van een driegangendiner voor een laatste maal kunnen terugblikken op het A.B.C.-weekend. Hierna konden we direct door naar de PB-dansborrel, waar de trauma’s van de Eerstejaars wederom naar boven gehaald werden tijdens het circus door Bumba!

Over een laatste maal gesproken; de maand werd afgesloten met een enorm spannende strijd, namelijk de Bierestafette. Het bier werd er niet alleen met een rap tempo naar binnen gewerkt, maar kwam er ook snel weer uit. Door wat volumebarfjes werden een aantal teams gediskwalificeerd, waardoor de eindwinnaar een afvaardiging van het 40e bestuur geworden is!

 

Voordat ik u meeneem langs de activiteiten die komende maand in het verschiet liggen, wilde ik u eerst attenderen op een bericht van onze sponsor. Op donderdag 12 mei wordt een inloopavond in Leiden georganiseerd voor iedereen die interesse heeft in een (bij)baan in de zorg bij Activite: https://activite.nl/werken-bij-activite/inloopavond/. Zij hebben ook specifieke bijbanen in de zorg voor medische studenten, dus een kijkje nemen kan zeker interessant zijn!Mei zal aanvangen met het reces, een moment voor de Leden en het Bestuur om even uit te kunnen rusten. Niets is echter minder waar: het zijn twee weken vol hertentamens, afnames van sollicitaties en natuurlijk uitkijken naar de leuke activiteiten die de lentemaand vullen! We zullen beginnen met weer lekker dansen op de PiPi-dansborrel, zodat we de dag erna brak kunnen lasergamen en herstelbiertjes drinken tijdens de Actie-activiteit! Het einde van de meimaand is waar ons Dispuut al vijf jaar naartoe werkt, de Lustrumweek! Tijdens deze dagen kunnen we het dertigjarig bestaan van ons mooie Dispuut samen vieren. De LusCie is al twee jaar bezig om mooie activiteiten te organiseren die invulling zullen geven aan deze week. Zo is er het Lustrumgala, de Lustrumborrel, en natuurlijk de Lustrumcantus. Hopelijk mag het Bestuur u op zo veel mogelijk van de activiteiten in deze week verwelkomen. 

Met een fier Welterusten,

Namens het 41 Bestuur des L.M.D. Forestus,

Evi Koenekoop,

h.t. Assessor externus.