Nieuws

Maandmail – Maart

Waarde Leden,

De maand maart is voorbij gevlogen en gezamenlijk zijn we alweer in de maand april beland. Wat gaat de tijd toch snel… Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat de COVID-19-pandemie ons kleine landje binnenviel, maar gelukkig is het einde in zicht. Met al bijna 3 miljoen uitgedeelde vaccinaties komt het vaccinatieproces eindelijk wat meer op gang. Het zal dan ook niet lang meer duren voor de maatregelen worden versoepeld. Wellicht mogen wij binnenkort weer plaatsnemen op de terrassen. Dat zou toch heerlijk genieten zijn! Laten wij in ieder geval met zijn allen positief en optimistisch blijven.

In de afgelopen maand heeft Forestus niet stil gestaan. Zo zijn de Gildes hard aan het werk geweest om de nieuwe Eerstejaars tot de ranken te verleiden. Vooral voor de Eerstejaars is dit een drukke en hectische periode. Desondanks hoor ik van veel Eerstejaars positieve verhalen over de leuke activiteiten en nieuwe mensen die zij hierdoor hebben leren kennen. Gildes en Gildelopers, nog heel veel plezier en succes toegewenst in de tweede helft van deze spannende periode.

Naast de start van de Gildeperiode heeft de afgelopen maand ook de halfjaars-D.L.V. plaatsgevonden. Op de avond van maandag 22 maart zijn het Bestuur en haar Leden samengekomen om een kritische blik te werpen op het halfjaarverslag, alvorens deze (met correcties) door de D.L.V. werd goedgekeurd. Het Bestuur wil graag de F.C.v.A., Pedel en D.L.V. nogmaals bedanken voor de geleverde bijdrage aan het verslag!

Verder heeft ook de C.M.O. onlangs niet stil gezeten. De Commissie heeft zich namelijk hard ingezet om in de afgelopen maand twee Bijlessen te organiseren. De Bijlessen waren voor de blokken: ‘Methoden en technieken’ en ‘van Basis tot homeostase’. C.M.O. klasse gewerkt. Ik weet zeker dat jullie ervoor hebben gezorgd dat menig Lid zijn/haar tentamen heeft gehaald!

Tot slot is de maart maand afgesloten met een speciale Borrel: de eerste echte Cocktailborrel! Het Bestuur en haar Leden kwamen verkleed in Hawaiiaanse kledij om de Borrel te verheffen naar tropische sferen. Hierbij werd volop genoten van de meest heerlijke cocktails. Van ‘pina colada’s’ tot ‘sex on the beach’, alles kwam voorbij. Het Bestuur vond de Cocktailborrel een groot succes en hoopt u allen een even gezellige tijd te bieden op de Borrels van de toekomst!

Over de toekomst gesproken… Ook in de maand april valt er voor iedere Forestiaan genoeg te beleven. Het spits zal worden afgebeten met de Bestuursinformatieavond op dinsdag 6 april gevolgd door de Oud-besturenborrel. Heeft u bestuursambities of ben u buitengewoon geënthousiasmeerd geraakt door het Bestuurspromotiefilmpje? Geef u dan nu op voor de Bestuursinformatieavond en leer alles wat u moet weten om een weloverwogen keuze te maken. Wie weet wordt u wel Bestuurslid van het 41e en tevens 6e Lustrum bestuur van Forestus!

Na de Bestuursinformatieavond zal op zaterdag 10 april de Broertjes-en-zusjesdag plaatsvinden. De KinCie heeft alles op alles gezet om uw broertjes, zusjes, vrienden of vriendinnen een onvergetelijke dag te bezorgen. Het Bestuur kijkt er naar uit uw broertjes en zusjes te mogen ontmoeten. Het belooft een geweldig evenement te worden!

Op dinsdag 13 april organiseert de SjaCie voor alle Eerstejaars, A.B.C., S.O.A., A.B.C.-mentoren, en alle andere Leden die bij het A.B.C.-weekend betrokken waren een heerlijk diner tijdens de A.B.C.-reünie. Na het diner zal de gezelligheid doorgezet worden op de Borrel.

Al met al zijn er dus weer veel activiteiten om deze maand naar uit te kijken, maar laten we voor nu eerst nog even genieten van de vrije Paasdagen. Daarom rest mij nog maar een ding te zeggen: vrolijk Pasen en tot snel!

Met een fier Welterusten,

Namens het 40e Bestuur des L.M.D. Forestus,

Zico van Ommeren,

h.t. Assessor externus.