Nieuws

Maandmail – April

Waarde Leden,

Na een zeer bewogen periode is de maand april nu toch ook echt voorbij gevlogen en staat de maand mei alweer voor de deur. Mei is voor Forestus een zeer bijzondere maand. In deze maand is namelijk, op 27 mei 1992, ons mooie Dispuut opgericht: L.M.D. Forestus. In de bijna 29 jaar dat zij bestaat is ze uitgegroeid tot het bijzondere dat zij vandaag de dag is; een Dispuut waar banden met studiegenoten worden aangehaald en vriendschappen voor het leven ontstaan. Het Dispuut van u en van mij dat ons allen heeft gebracht waar wij nu zo van genieten.

De afgelopen maand heeft L.M.D. Forestus weer mooie activiteiten gebracht. Zo heeft het Bestuur zich op de Bestuursinformatieavond van dinsdag 6 april hard ingezet om haar Leden te enthousiasmeren om plaats te nemen in het 41e en tevens Lustrum bestuur van ons Dispuut. De sollicitaties voor een bestuursfunctie in dit ongelofelijk geile Lustrum bestuur staan nog open, dus schroom niet en geef u op!

Naast het Bestuur heeft ook de KinCie zich de afgelopen maand ingezet voor de organisatie van de Forestus Broertjes-en-zusjesdag! Tot ieders teleurstelling moest de dag toch online plaatsvinden. Echter bleef onze KinCie niet bij de pakken neer zitten en hebben zij er met leuke goodiebags en een spannend avondprogramma toch een succesvolle activiteit van gemaakt. KinCie bedankt! Ik en mijn broertjes hebben heerlijk genoten.

Ook de SjaCie heeft in april niet stil gezeten. Zo hebben zij de A.B.C.-reünie dit jaar in een online jasje gestoken en een Italiaans driegangenmenu voor u georganiseerd. De SjaCie zorgde voor de gezelligheid, maar voor het kokkerellen moest u toch echt zelf de handen uit de mouwen steken. Daarnaast hebben wij op de avond ook een aantal mooie lullepotten mogen aanschouwen. Tot mijn afschuw deden alle sprekers deden hun werk toch net iets te goed, waardoor ik van heerlijk koude gerechten heb mogen genieten. Ab acti, lekker gewerkt en SjaCie bedankt voor de goede organisatie. U maakt uw Bestuur trots.

Verder is in de afgelopen maand ook de Gildeperiode tot haar einde gekomen. Het Bestuur feliciteert al haar Gildes hartelijk met de nieuwe aanwinsten. Indien u één van de vele Forestianen bent die geen plaats heeft mogen nemen in één van de Gildes, wees u niet getreurd. Forestus is namelijk veel meer dan alleen haar Gildes. Er zijn meerdere manieren om in ons Dispuut actief te zijn en vrienden voor het leven te maken. Solliciteer bijvoorbeeld voor één van de vele commissies, informeer naar de Ordes binnen het Dispuut, Richt uw eigen Gilde of Orde op of zet u tijdens een bestuursjaar in voor Forestus en verrijk uw horizon. Het Bestuur is altijd benaderbaar voor meer informatie of een vlotte babbel over de mogelijkheden binnen het Dispuut!

Dan een blik op de toekomst. De verjaardag van het Dispuut moet vanzelfsprekends groots gevierd worden! Om deze viering in goede banen te leiden (en tot een groot spektakel te maken) heeft Forestus haar eigen DiesCie. De DiesCie is DÉ Commissie die de Diesweek, of ook wel de verjaardags-week van het Dispuut, zal organiseren! Hiervoor hebben zij alles uit de kast getrokken om allerlei activiteiten voor u te organiseren. De Diesweek zal van start gaan met de Diescantus van vrijdag 21 mei. Hier zult u afdoende goudgele pretcilinders kunnen nuttigen onder de alziende blik van het geliefde CP. Vervolgens zal de Diesborrel aanvangen op dinsdag 25 mei. U krijgt hier de mogelijkheid uw Bestuur en mede-Forestianen te feliciteren met het 29e Dispuutsjubileum. Tot slot zullen op donderdag 27 mei en vrijdag 28 mei respectievelijk de Dies-BBQ en DiesCie-activiteit plaatsvinden. Het Bestuur hoopt u allen bij deze geweldige evenementen te mogen verwelkomen!

Voordat het tijd is voor de legendarische Diesweek heeft ook de Actie zich hard ingezet om een ander legendarisch evenement voor u te organiseren. Tijdens de Actie-activiteit: ‘Actie in de watertaxi’ zal het Dispuut FYSIEK kunnen gaan zonnen en kanoën bij Watersportcentrum Vlietland. Dit is de eerste fysieke activiteit van 2021! Wees er snel bij want de eerste 25 aanmeldingen krijgen een gratis goodiebag. Daarnaast geldt met een capaciteit van 40 personen: VOL=VOL.

Tot slot resteert mij enkel nog onze eigen koning, onder studenten beter bekend als ‘Prins Pils’, te feliciteren met zijn verjaardag!  Bij mij de hoop dat u net zo van deze koninklijk mooie dag heeft mogen genieten als ik. Indien u nog herkansingen voor de boeg heeft dit reces wenst het Bestuur u veel succes en steun toe. Echter zou het Bestuur u er ook op willen wijzen dat ontspanning tot de hoogst noodzakelijke basisbehoeften van een Forestiaan behoort. Vergeet daarom niet uw rust te pakken, te genieten van de warme lentezon en af en toe een heerlijke koude bak te nuttigen (met of zonder riet). Namens het 40e Bestuur, een fijn resterend mei-reces toegewenst!

Met een fier Welterusten,
Namens het 40e Bestuur des L.M.D. Forestus,

Zico van Ommeren,
h.t. Assessor externus.