PB

Zuipen, gezelligheid, ongedwongenheid en nog meer zuipen en gezelligheid. Slechts enkele, maar zeer toepasselijke kernwoorden die ons geile pluizige en blauwe Gilde omschrijven. Naast het geilste, zijn wij ook het grootste gemengde en het oudste actieve Gilde binnen Forestus.
Elke week treffen de Blauwe Pluizigerds elkaar voor het gilde eten, nu de laatste jaren elke dinsdag omdat wij het zo leuk met elkaar vinden. Na zoveel jaar zijn wij zo groot geworden dat we d’A.B.C. dankbaar zijn met het indikken. Al zijn wij niet vies van elkaar en zorgen de knusse gilde-etentjes voor intieme avondjes. Van een feestje zijn wij ook zeker niet vies, een feestje is pas een feestje indien blauw de enige kleur is die je ziet!
Onze lieve oude lullen, de pluizige grijzaards, zijn er helaas niet altijd meer bij. Maar desondanks hebben we afgelopen lustrum met 50 man Krakau onveilig gemaakt tijdens onze derde lustrumreis. Duidelijk werd dat de PBer in de loop der jaren niet veranderd is, het blauwe bloed stroomt nog steeds door ieder zijn vaten, jong en oud door elkaar elke dag weer. Samen hebben we tot de laatste uurtjes gefeest in de kroegen van Krakau, hebben we gelikt aan de muren van de zoutmijn (het is écht zout!) en hebben we de bank gesloopt van het restaurant waar we een zeer blauwe cantus hadden. Daarnaast hebben we elkaar met liefde blauwe plekke geschoten op een koud terreintje ergens net buiten Krakau, de teams waren eerlijk verdeeld zoals we de dag ervoor geleerd hadden.

Pluizig en Blauw is iets wat nog heel lang mee zal gaan. Met alle mooie activiteiten die ons Gilde rijk is zal dit vanzelf gaan. Wie wilt nou niet mee op PBootjesdag, PB/PG reünie, PBweekend etc. etc. PB is zelfs het enige gilde met een eigen activiteit in de Diesweek!
Wij blijven elkaar trouw, want wij zijn Pluizig en Blauw.Gilde Pluizig en Blauw
Gilde Pluizig en Blauw