PiPi

“Tussen de bruine shirts en oranje hoofddeksels zie je door Tirza’s billen Tirza niet meer”, klinken de woorden van Don en Ad, die bij de sjaarzen peilen of zij nog iets willen bijverdienen, wanneer zij in vogelvlucht duidelijk maken wat Polydipsie Polymictie voor hen betekent. De stereotypering luidt, veel sport en spel, veel zuipen en veel zeiken, reislustig en immer luchtig. Maar PiPi is zoveel meer dan dat.

Van een klein gilde met het hoofd in de oranje wolken is PiPi uitgegroeid tot een enorm gilde van overmatig drankgebruik en WC-bezoek. Majesteit van slap-the-cup en tevens het enige gilde dat meedoet aan het Nederlands kampioenschap Dodgeball. Zo heeft PiPi alle sportdagen in de geschiedenis van Forestus op de eerste plek gestaan, en worden de tegenstanders verpletterd door het gilde dat speelt om te winnen.

Met pubcrawls, cantussen, festivals en meerdere uitstapjes tijdens het jaar doet PiPi haar naam eer aan: 3 weken van tevoren wordt een weekend naar Gent georganiseerd, waar de monden overstromen van de jenever en de handen trillen door Delirium Tremens. Hardwerkende dokters waren minder van het zuipen en meer van het zeiken dat zij het te druk hadden: desalniettemin was het gilde bijna compleet in Gent op een willekeurig weekend in September. Ook bij het jaarlijkse weekend naar locaties als Frankrijk of Duitsland, de wintersport, het kerstdiner en de andere bijeenkomsten van PiPi zijn er geen Sensational Senses nodig om te zien dat het oranje gilde er is om intens van te genieten.

Orange is the new black,

PiPi