PB

Ergens in 2001, toen Alicia Keys nog naast Shaggy in de hitlijsten stond, werd het mooiste, oudste, geilste gilde van Forestus opgericht: PB. Het is heel simpel bij PB: lekker met zijn allen elke week samen eten, een lekker biertje doen en vooral niet te moeilijk doen. Vandaar staat ook de naam PB gewoon lekker simpel voor “Pluizig en Blauw” , afgeleid van ronduit geliefde Koekiemonster.

Wij zijn een gemengd gilde dus bij ons is iedereen welkom. Hieruit onstaan af en toe wel eens wat relaties binnen het gilde en omdat we al een tijdje bestaan hebben we ook al 2 PBaby’s op de wereld staan/kruipen ondertussen!

En dat lange bestaan gaan we binnenkort weer vieren; elke vijf jaar pakken we dit namelijk extra groot aan met een lustrumreis. In 2016 ging deze naar Polen en hebben we met 50 pluizigerds Krakau onveilig gemaakt met onder andere een grote cantus op locatie. In 2021 is het weer tijd voor een nieuwe reis en waar deze heen gaat is nog geheim. Maar waar PB ook komt… je weet dat het in ieder geval één groot feest wordt.

In de tussentijd eten we elke dinsdag samen, gaan we jaarlijks op een episch weekend (met zwembad!), organiseren we onze eigen dansborrel en zorgen we voor zoveel mogelijk activiteiten ertussenin.

Als je maar onthoudt: Er is maar 1 PB en heel Leiden mag het weten!